U Hercegovini održan prvi sajam gastronomije i turizma „Okusi Hercegovinu“

Blagaj u Hercegovini je 7. i 8.05. bio domaćin sajma „Okusi Hercegovinu”, sajma koji je okupio veliki broj proizvođača hrane, pića i ugostiteljske opreme, ali one koji se bave turističkom i ugostiteljskom djelatnošću u ovoj regiji.
Privredna/Gospodarska komora FBIH prepoznala je značaj ovakvog događaja te je bila ponosan partner sajmu čiji je cilj ne samo promocija Hercegovine kao turističke destinacije, već podrška proizvođačima hrane i pića iz ove regije, te njihovo predstavljanje i povezivanje sa krajnjim korisnicima i distributerima.

Budući je Komora već ranije započela sa akcijom „Kupujmo domaće”, sa zadovoljstvom je podržala i ovaj sajam, smatrajući kako je od iznimne važnosti autohtone proizvode, ali i usluge, više promovirati ali i očuvati ono domovinsko i autohtono.

Privrednoj/Gospodarskoj komori FBIH je uručena i zahvalnica za doprinos i učešće na prvom sajmu turizma i gastronomije „Okusi Hercegovinu”

Direktorica kompanije „Mama Media”, koja stoji iza organizacije sajma, Tajma Tanović- Smajović, kazala je kako je kroz dosadašnje iskustvo u radu u turizmu uvidjela određene nedostatke nedostatke na tržištu i odlučila pokrenuti sajam koji će dati više prilika domaćim proizvođačima i domaćim proizvodima.

„Odlučila sam da napravim događaj koji će imati za cilj uvezivanje proizvođača s distributerima i prodajnim lancima, kao i pronalazak distributera van BIH, odnosno u regiji.”- istaknula je Tanović-Smajović.

Similar Posts